Marosvécsi Kastélynap a Kemény-kastélyban

Minden korosztály képviselőit szeretettel várja a Castellum Alapítvány – Erdélyi Magyar Történelmi Családok Egyesülete szeptember 15-én a marosvécsi Kemény-kastélyban megrendezett jótékonysági kastélynapra! A porgramban lesznek előadások, kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutatók, dedikálások, nép- és komolyzenei koncertek, fellépések, kastélytúrák, kiállítások, kézműves vásár, étel- és italsátrak, borkóstoló; gyerekeknek kézműves programok, vetélkedők, szabadtéri játékok, társasjátékok, Legendárium-filmek vetítése; fiataloknak és nem csak stand-up comedy, slam poetry, “Vécsi Kaszinó”, azaz társasjéték-tér, chill zone, beerpong-bajnokság, este könnyűzenei koncertek és bulik. A Kastély Erdélyben programunk keretén belül bemutatjuk a marosvécsi Formula-tábor eredményeit, és az EduKastély játékainkkal gyerekfoglalkozást tartunk. 

Részletek és program a Facebook-eseményben.

Hírek

  • Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében 2018. szeptember 15-16. között szervezett maroshévízi rendezvény a nagyközönség előtt kevésbé ismert Urmánczy-kastélyt, valamint a Maros parti város turisztikai értékeit kívánja népszerűsíteni, különös tekintettel a melegvizű forrásokra.
  • A Maros Megyei Tanács, a Maros Megyei Múzeum és a Visit Mures Egyesület fotóversenyt hirdet a Kulturális Örökség Európai Napja alkalmából. A versenyen, életkortól függetlenül, bárki részt vehet, aki szeret fényképezni és a képeken keresztül megismertetheti a nagyközönséggel Maros megye tárgyi és szellemi kulturális örökségét, felhívva a figyelmet a kulturális örökségvédelem és múltunk megismerésének fontosságára.