Marosvécsi Kastélynap a Kemény-kastélyban

Minden korosztály képviselőit szeretettel várja a Castellum Alapítvány – Erdélyi Magyar Történelmi Családok Egyesülete szeptember 15-én a marosvécsi Kemény-kastélyban megrendezett jótékonysági kastélynapra! A porgramban lesznek előadások, kerekasztal-beszélgetések, könyvbemutatók, dedikálások, nép- és komolyzenei koncertek, fellépések, kastélytúrák, kiállítások, kézműves vásár, étel- és italsátrak, borkóstoló; gyerekeknek kézműves programok, vetélkedők, szabadtéri játékok, társasjátékok, Legendárium-filmek vetítése; fiataloknak és nem csak stand-up comedy, slam poetry, “Vécsi Kaszinó”, azaz társasjéték-tér, chill zone, beerpong-bajnokság, este könnyűzenei koncertek és bulik. A Kastély Erdélyben programunk keretén belül bemutatjuk a marosvécsi Formula-tábor eredményeit, és az EduKastély játékainkkal gyerekfoglalkozást tartunk. 

Részletek és program a Facebook-eseményben.

Hírek

  • Ha egy kastély láttán azon kezdesz gondolkodni, hogy milyen programokat lehetne köré szervezni, vagy azonnal rámozdítja az ujjadat a megosztásra, ha rendszeresen foglalkoztat az erdélyi kastélyok sorsa, akkor te is kastélykövet lehetsz!
  • A Kálnoky Alapítvány második alkalommal szervezi meg a Miklósvári Reneszánsz Kastélynapokat 2019. augusztus 2- 4. között. Az idei miklósvári kastélynapok jellegzetessége, hogy családbarát rendezvényként egyszerre mutatja meg a letűnt korok sajátosságát, illetve Erdővidék hagyományos értékeit.