Európai Kulturális Örökség Napjai a maroshévízi Urmánczy-kastélyban

Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében 2018. szeptember 15-16. között szervezett maroshévízi rendezvény a nagyközönség előtt kevésbé ismert Urmánczy-kastélyt, valamint a Maros parti város turisztikai értékeit kívánja népszerűsíteni, különös tekintettel a melegvizű forrásokra. A kastélyban, illetve annak kertjében kerekasztal megbeszélésekkel, workshopokkal, gyerekeknek szóló játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel várjuk az érdeklődőket, a szombati napot Vizi Imre szólókoncertje zárja. Vasárnap kerékpáros felvonulás és vezetett séták kísérik a források útvonalát, családos programként kincskereső játékkal ismerhető meg az egykori fürdőélet. A kastélykertben italok és grill ételek is fogyaszthatók. A belépés ingyenes.

Szervezők: Positive Transylvania Egyesület
Partnerek: ARCHÉ Egyesület, PONT Csoport, Maroshévízi Kulturház, BikeTop Toplița, Ludicus színház, Mozaique Egyesület, Petru Maior Egyetem
Támogatók: Harghita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Urmánczy fürdő

A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találják.

Hírek

  • Ha egy kastély láttán azon kezdesz gondolkodni, hogy milyen programokat lehetne köré szervezni, vagy azonnal rámozdítja az ujjadat a megosztásra, ha rendszeresen foglalkoztat az erdélyi kastélyok sorsa, akkor te is kastélykövet lehetsz!
  • A Kálnoky Alapítvány második alkalommal szervezi meg a Miklósvári Reneszánsz Kastélynapokat 2019. augusztus 2- 4. között. Az idei miklósvári kastélynapok jellegzetessége, hogy családbarát rendezvényként egyszerre mutatja meg a letűnt korok sajátosságát, illetve Erdővidék hagyományos értékeit.