Európai Kulturális Örökség Napjai a maroshévízi Urmánczy-kastélyban

Az Európai Kulturális Örökség Napjai keretében 2018. szeptember 15-16. között szervezett maroshévízi rendezvény a nagyközönség előtt kevésbé ismert Urmánczy-kastélyt, valamint a Maros parti város turisztikai értékeit kívánja népszerűsíteni, különös tekintettel a melegvizű forrásokra. A kastélyban, illetve annak kertjében kerekasztal megbeszélésekkel, workshopokkal, gyerekeknek szóló játékokkal, kézműves foglalkozásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel várjuk az érdeklődőket, a szombati napot Vizi Imre szólókoncertje zárja. Vasárnap kerékpáros felvonulás és vezetett séták kísérik a források útvonalát, családos programként kincskereső játékkal ismerhető meg az egykori fürdőélet. A kastélykertben italok és grill ételek is fogyaszthatók. A belépés ingyenes.

Szervezők: Positive Transylvania Egyesület
Partnerek: ARCHÉ Egyesület, PONT Csoport, Maroshévízi Kulturház, BikeTop Toplița, Ludicus színház, Mozaique Egyesület, Petru Maior Egyetem
Támogatók: Harghita Megye Tanácsa, Communitas Alapítvány, Urmánczy fürdő

A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találják.

Hírek

  • Minden korosztály képviselőit szeretettel várja a Castellum Alapítvány – Erdélyi Magyar Történelmi Családok Egyesülete szeptember 15-én a marosvécsi Kemény-kastélyban megrendezett jótékonysági kastélynapra! A Kastély Erdélyben programunk keretén belül bemutatjuk a marosvécsi Formula-tábor eredményeit, és az EduKastély játékainkkal gyerekfoglalkozást tartunk. 
  • A Maros Megyei Tanács, a Maros Megyei Múzeum és a Visit Mures Egyesület fotóversenyt hirdet a Kulturális Örökség Európai Napja alkalmából. A versenyen, életkortól függetlenül, bárki részt vehet, aki szeret fényképezni és a képeken keresztül megismertetheti a nagyközönséggel Maros megye tárgyi és szellemi kulturális örökségét, felhívva a figyelmet a kulturális örökségvédelem és múltunk megismerésének fontosságára.